Zes redenen waarom Ethereum Heeft intrinsieke waarde

IN EEN OOGOPSLAG
Ethereum is praktisch synoniem met DeFi omdat het veel cryptocurrencies in de gedecentraliseerde financiële sector aandrijft.
Ether volgt de prijsschommelingen van bitcoin niet meer zo nauw als het ooit deed, en het begint te worden aangedreven door zijn eigen katalysatoren.
Ethereum is nu zes jaar oud. Maar in dat korte tijdsbestek sinds de lancering op 30 juli 2015 is er veel gebeurd. Ethereum heeft zichzelf gevestigd als het meest actief gebruikte blockchain-netwerk, terwijl zijn native token, ether, nu de op één na grootste cryptocurrency is, zowel qua marktkapitalisatie als dagelijks volume.

Ter gelegenheid van zijn zesde verjaardag onderzoeken we zes redenen waarom ethereum intrinsieke waarde heeft.

1) Slimme contractmogelijkheden
Ethereum is gebouwd als een platform om programmatische slimme contracten en applicaties uit te voeren via zijn eigen valuta – ether.

Real-world use-cases beginnen al te ontstaan ​​en behouden waarde, aangezien de Ethereum-blockchain slimme contracten kan uitvoeren die gedecentraliseerde applicaties (DApps) zoals gedecentraliseerde financiën (DeFi) of niet-vervangbare tokens (NFT’s) aandrijven.

DApps zijn slimme contracten die zijn geprogrammeerd voor een specifiek en terugkerend gebruik. Er zijn meer dan 3.000 DApps geïmplementeerd op Ethereum vanaf juni 2021. Dit is meer dan het totale aantal DApps dat is geïmplementeerd op enig ander algemeen blockchain-platform ter wereld samen. Volgens de branchetracker DappRadar waren de top 10 DApps in 2020 verantwoordelijk voor bijna 90% van de transactievolumes op de blockchain.

DeFi is een extreem bullish katalysator voor Ethereum. In feite is Ethereum praktisch synoniem met DeFi omdat het veel cryptocurrencies in de gedecentraliseerde financiële sector aandrijft. Ethereum host meer dan 200.000 ERC-tokens, waarvan sommige deel uitmaken van de top 100 van grootste cryptocurrencies. DeFi stelt gebruikers in staat activa te verhandelen en rechtstreeks aan elkaar te lenen en uit te lenen zonder tussenkomst van banken, en fungeert ook als een middel om op creatieve wijze waarde te ontsluiten – voor betalingen, leningen, verzekeringen en meer.

Samen met de toegankelijkheid van DeFi en het aantrekken van betere rentetarieven, zullen steeds meer retailconsumenten zich waarschijnlijk tot de DeFi-ruimte wenden. Zelfs nu zijn er meer dan $ 65 miljard aan activa opgesloten in DeFi.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.