Cardano’s cryptocurrency zou de meest waardevolle in de cyberwereld kunnen worden

Het Cardano-platform zou het meest waardevolle in de cyberwereld kunnen worden. De virtuele valuta (ADA) overtreft zelfs de huidige marktleiders zoals Bitcoin en Ether nadat de waarde ervan in 2021 met 1000% is gestegen.

Afgelopen donderdag 26 augustus steeg de prijs van Cardano met 19%, wat de Binance-munt overtrof en het in de derde van de meest waardevolle cryptocurrencies op de markt plaatste, volgens Sebastian Sinclair van Coindesk. De munt zou nog hoger kunnen stijgen als gevolg van zijn “duurzame” eigenschappen.

De valuta is voordelig omdat het “milieuvriendelijk” is
Toen Tesla-CEO Elon Musk aankondigde dat het bedrijf zou stoppen met het accepteren van Bitcoin-betalingen, werd meer dan een kwart biljoen dollar weggevaagd van de wereldwijde cryptocurrency-markt. ADA overleefde echter vanwege zijn blockchain-protocol, dat is gebaseerd op een bewijs van inzet en niet van werk.

De onderliggende technologie van het platform is niet afhankelijk van “super” computers om transacties te verwerken en nieuwe ADA-eenheden te genereren, maar waardeert eerder het percentage munten dat het bezit in een mijnwerker in plaats van de verwerkingskracht die het heeft.

Charles Hoskinson, oprichter van Cardano, schatte dat zijn netwerk minder stroom gebruikte dan 0,01% van het Bitcoin-netwerk, waardoor de energie-efficiƫntie van een proof-of-work-systeem zoals de leiders van vandaag met meer dan vier miljoen zou kunnen toenemen.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.